Kyra wordt 3e op Mémorial Van Reybrouck

Gisteren behaalde Kyra Bruneel een derde plaats op de Mémorial Van Reybrouck in Ransart bij Charleroi.

Zij kampten met slechts 6 junioren meisjes +58kg. In de eerste ronde kwam ze al na enkele seconden achter na een traptechniek van haar tegenstander die later eindwinnaar werd. Vanaf dat moment was ze enkel op achtervolgen aangewezen wat helemaal niet lukte. Nog voor het eindsignaal verloor ze met pijnlijke 1-9-cijfers. In haar herkansing herpakte ze zich en won er overtuigend met 9-3. Haar beide tegenstanders waren Waalse meisjes. Dit was meteen haar eerste trofee van dit seizoen. Om uiteenlopende redenen was ze er totnogtoe niet in geslaagd het podium te bestijgen.

Dit kumitetornooi werd voor de eerste maal ingericht en is een hommage aan de vorig jaar op 49-jarige leeftijd overleden Marc Van Reybrouck. Hij was de hoofdtrainer van KC Le Chardon uit Brussel en zorgde ervoor dat deze club die de Shito-Ryu-stijl beoefent, uitgroeide tot de meest toonaangevende club uit België. Alsook was hij hoofdcoach van de Belgische elite en bekleedde een aantal functies bij de Belgsiche Karate Federatie. Het was dan ook een enorm groot verlies voor de Belgische karate. Er namen een 300-tal karateka’s aan deel en zij eerden op die manier zijn mateloze inzet voor onze sport. Inrichters waren de ‘Fédération Francophone de Karaté & Arts Martiaux Affinitaires’ en de ‘Groupe Francophone de Karaté’ in samenwerking met karateclub ‘Sei-Pai’ uit Charleroi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s