Nu ook brons in kumite

Yasnaïa Bruneel behaalde gisteren brons op de ‘8th International Belgian Open Kumite’ in de Sportoase in Leuven.

Dit klinkt echter mooier dan het is, want ze behaalde deze trofee zonder te winnen. Oorspronkelijk met vijf deelnemers in de categorie senioren dames -68kg kwam er één meisje niet opdagen. Ze bleven met vier over, maar er werd niet overgegaan naar een nieuwe loting volgens het systeem van allen tegen elkaar. Yasnaïa was geloot tegen de Belgische nummer één in deze gewichtscategorie. In een knap gevecht kwam ze zeer snel op voorsprong maar moest die toch prijsgeven en verloor met 2-1. Zo werd ze automatisch 3e.

Bij Kyra Bruneel waren ze met elf bij de junioren meisjes -59kg. Kyra, doorgeloot in de eerste ronde, kwam in de kwartfinale uit tegen de Deense elite Johanna Ruprecht van Taifu Dojo uit Frederiksvaerk. De twee voorbije jaren vertegenwoordigde ze haar land op de Europese en wereldkampioenschappen voor kadetten en junioren en werd respectievelijke 5e en 7e. Geen makkelijke tegenstander dus… Nog voor de twee minuten verstreken waren, verloor Kyra met 1-11. Om dergelijke kampen in haar voordeel te beslechten schiet ze vooralsnog wat te kort.

Dit jaar waren er slechts een 450-tal inschrijvingen met deelnemers uit o.a. Nederland, Denemarken en Engeland. Het is een feit dat dit grootste Belgische kumitetornooi nu al enkele jaren op rij minder kampers mag ontvangen. Nochtans zeer goed georganiseerd door de Vlaamse Karate Federatie in samenwerking met de Belgische Karate Federatie en Karateclub Samoerai Leuven, hopen we dat deze trend wordt omgekeerd, zodat we nog lang kunnen genieten van dit aangenaam en gezellig tornooi in een prachtlocatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s