Brons in kata voor Yasnaïa

Op 10 november vond het katatornooi de ‘Beker van Oostkamp’ plaats. Yasnaïa Bruneel werd er 3e bij de senioren dames.

In de eerste ronde ontmoette ze de meervoudige Nederlandse kampioene en elitekarateka Mariska Marques van de club ‘Budo Lifestyle Karate’ uit Amsterdam. Zij is alsnog een maatje te sterk -zij werd trouwens eindwinnares- en ze verloor met 0-3 met de kata Goju Shiho-Sho. Haar eerste herkansing was tegen Ilona Minkhorst van ‘Tadashii-Do’ uit Rotterdam. Deze club is trouwens organisator van de ‘Rotterdam Cup’. Deze wedstrijd won ze met 2-1. De gepresenteerde kata was Nijushiho Sho. De tweede herkansing voor het brons was tegen de Nederlandse Manueala Van Galen, dochter van de stichter van ‘Karateschool Hans Van Galen’. Zij won vorige week nog de Beker van Lochristi. Manuela bracht de kata Enpi en Yasnaïa stelde daar Gankaku tegenover. Deze laatste heeft echter vier kritieke fases tegenover Enpi maar één. Correct afgewerkt leverde dit haar een 2-1-winst op. Voor het tweede jaar op rij mocht zij het brons in ontvangst nemen op dit tornooi met toch wel internationale allure.

Er waren een 140-tal deelnemers uit 30 clubs met daaronder grote delegaties Nederlanders. Karateschool Hans Van Galen behaalde de meeste podiumplaatsen en ontving daarvoor een speciale trofee, uitgereikt door de burgemeester van Oostkamp. Dit tornooi werd voor de vierde maal ingericht door Karateclub De Valkaart en mag ieder jaar meer deelnemers ontvangen. Stilletjesaan mag dit als een waardige vervanger worden gezien van de beruchte ‘Beker van Veerle’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s