Bruno pakt Beker van Lochristi

Bruno Van Kerckhove won vorige zondag de Beker van Lochristi in kumite. Een 3e plaats werd behaald door Szymon Dabrowski.

Bruno vocht met vijf karateka’s in de discipline kumite bij de heren +cat. van 7e t/m 2e kyu. Onmiddellijk in de halve finale won hij zijn kamp met 0-2. In de finale versloeg hij zijn tegenstander met verpletterende 8-0-cijfers. Een zeer mooie prestatie en meteen zijn eerste grote winst op een tornooi. Hij maakte eveneens zijn debuut in de discipline kata en dit bij de heren 16+ Kyu-graden, maar daar verloor hij in zijn eerste ronde.

In diezelfde poule raakte Szymon, na winst in de eerste ronde en verlies in de tweede, in de herkansingen, maar verloor die en werd 5e. Zij waren met tien deelnemers. In de namiddag echter trad hij ook aan in kumite. Ze vochten met acht bij de jongens junioren open. De eerste ronde won hij met 2-4. In de halve finale moest hij zijn betere erkennen en verloor met 0-6. Maar hij mocht herkansen en dit liet hij niet liggen. Hij won overtuigend met 7-2 en werd verdiend 3e.

In kata namen Enrique De Vylder, Ayla Van Damme en Yasnaïa Bruneel ook deel. Enrique kampte bij de jongens miniemen met elf om een podiumplaats. Tijdens het lopen van zijn kata kreeg hij een black-out en werd gediskwalificeerd. Het was tegen de latere eindwinnaar, dus mocht hij herkansen. Die wedstrijd verloor hij nipt met 2-1 en werd 7e. Ayla verloor eveneens van de eindwinnares. In haar herkansing kon ze het niet waar maken, verloor en werd eveneens 7e. Zij was ingedeeld bij de meisjes preminiemen met dertien deelnemers. Yasnaïa draaide haar wedstrijd samen met één Vlaamse en vier Nederlandse toppers bij de dames senioren Dan-graden. Zij verloor haar eerste ronde met 3-0 én haar herkansing met 2-1.

Er waren ongeveer 250 kampers uit bijna 40 clubs uit Vlaanderen en Nederland. Dit werd puik georganiseerd door Kenshikan Lochristi die uitkijken naar volgend jaar voor de inrichting van hun jubileumeditie. Het zal immers de 20e maal zijn dat dit toch wel toonaangevend tornooi zal doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s